Kom i gang med offentlig arkitektur

Den Fællesoffentlige digitale arkitektur (FDA) er en fælles ramme for offentlige it-projekters arbejde med arkitektur. Den består blandt andet af vejledninger til arkitekturarbejde, retningslinjer for projekters dokumentation af arkitektur og rammer for kvalitetssikring gennem review af projekter ud fra et arkitektur- eller dataperspektiv. 

Her i menupunktet Kom i gang finder du en række sider med introducerende eller overbliksskabende indhold. Siderne er derfor gode at kaste sig over som det første, hvis du er ny til den Fællesoffentlige digitale arkitektur.

Kontakt

Du er meget velkommen til at kontakte os, hvis du har forslag eller spørgsmål til den Fællesoffentlige digitale arkitektur eller hjemmesiden. Skriv til arkitektur@digst.dk.

Genbrug af digital arkitektur (byggeblokke)

I offentlig digitalisering er arkitektur en organiseret samling af politikker, principper, processer, standarder, vejledninger og specifikke løsninger, der tilsammen styrer design og udvikling af it-systemer og deres sammenhæng til andre systemer. Formålet med at arbejde med arkitektur er at sikre et fornuftigt design af løsningerne allerede tidligt i udviklingsforløbet, identificere muligheder for genbrug og skabe enighed om metoder, begreber og dokumentation. Derfor er det en fordel at tænke arkitektur ind i it-projekter fra starten.

Der findes også en masse god offentlig digital arkitektur, som ikke er en del af det fællesoffentlige arkitektursamarbejde. Derfor har vi lavet et overblik, der kan øge den generelle bevidsthed om genbrug af digital arkitektur, både fra fællesoffentlige og andre sammenhænge. Du finder overblikket over digitale byggeblokke i genbrugssektionen her på hjemmesiden.