Introduktion til referencearkitektur for deling af data og dokumenter

Referencearkitektur for deling af data og dokumenter er en værktøjskasse, der gør det nemmere at afklare, hvordan man bedst laver løsninger, når man skal dele data. Referencearkitekturens formål er at lette brug og genbrug af data i relevante sammenhænge, for eksempel når data indgår i sagsbehandling, selvbetjeningsprocesser, meddelelser fra myndigheder til borgere og virksomheder, m.m.

Referencearkitekturen beskriver begreber og sammenhænge, der er væsentlige for at forstå, når man arbejder med design og implementering af løsninger, der involverer deling af data og dokumenter. Den giver bl.a. et sprog for de roller, der indgår, ansvarsfordelingen og de grundlæggende trin der skal udføres, når man skal dele data, samt for de basale it-services, der som et minimum er relevante for at udføre disse opgaver.

Referencearkitekturen beskriver en række overordnede tekniske implementeringsmønstre for videregivelse af data. Dette kan hjælpe myndigheder med design og implementering af løsninger, der involverer deling af data og dokumenter, på en effektiv og sammenhængende måde.

Du kan læse hele referencearkitekturen eller en letforståelig pixiudgave ved at følge nedenstående links.

 

  Læs pixi udgaven af referencearkitektur for deling af data og dokumenter

  Læs referencearkitektur for deling af data og dokumenter