Kurser

I listen herunder finder du en oversigt over kursusudbydere, der på forskellig vis inddrager den fællesoffentlige digitale arkitektur i deres kursustilbud. Den enkelte kursusudbyder kan kontaktes for nærmere information om det konkrete indhold i kurserne.

Er du kursusudbyder, og vil du gerne inddrage den fællesoffentlige digitale arkitektur i jeres kursustilbud, så sparrer vi i sekretariatet meget gerne på dette.

Statens Digitaliseringsakademi

Statens Digitaliseringsakademi tilbyder målrettede og praksisnære kurser, der er tilpasset de særlige rammer og vilkår, som kendetegner staten.

Digitaliseringsakademiet udbyder et introduktionskursus til arkitektur for generalister og projektledere

Teknologisk Institut

Teknologisk Institut tilbyder en bred vifte af kurser og uddannelser rettet mod dig, som arbejder med IT arkitektur, modellering og projektledelse i det offentlige. Kurserne vil så vidt det er muligt være rettet mod de fællesoffentlige arkitekturregler. På Teknologisk Institut kan du desuden blive certificeret som IT-arkitekt, både på Foundation og Practitioner niveau.

IT-Arkitektuddannelsen   /   IT-arkitektur – få overblikket   /   Forretningsarkitekt   /   Grundbegreber og modellering med UML 2.0  /   IT-kravspecifikation med Use Case teknikken  /  Archimate certificering  /  TOGAF 9 Level 1 & 2  /  Introduktion til FDA  /  IT Arkitekt, Foundation 

For yderligere information kontakt venligst Hanne Skou-Madsen, Sektionsleder, hsm@teknologisk.dk, tlf: 7220 3095 eller Charlotte Heimann, Seniorspecialist, chhn@teknologisk.dk, tlf: 7220 3147.

It Universitetet

Hvert semester udbyder IT-Universitetet en lang række enkeltfagskurser. Kurserne har forskellige niveauer, så hvad enten du har lyst til tage fat på et helt nyt område eller ønsker at gå i dybden med et specialiseret emne, kan du finde noget der passer dig.

Med et enkeltfagskursus får du både teori og praksis. Du kan bygge videre på din erfaring, opdage nye hjørner og ikke mindst anvende den nye viden straks, du er tilbage på jobbet.

Du kan finde kursuskataloget her på IT-Universitetets side

Dansk IT

Dansk IT er en interesseorganisation med fokus på informationsteknologier. Dansk IT udbyder en række kurser i arkitektur som kan understøtte dit arbejde med FDA.

Arkitekturstyring  /  Dansk IT Arkitektur certificering  /  TOGAF 9.2  /  Løsningsarkitektur

PwC

PwC tilbyder både åbne kurser og skræddersyede forløb, som er målrettet behovene i din organisation. Vi underviser i emner som arkitekturstyring, forretningsmodellering, begrebs- og informationsmodellering, forretningsregler og beslutninger. Vi afholder også kurset Intro til digital arkitektur i staten i samarbejde med Statens Digitaliseringsakademi.

Generelt for kurserne er, at de formidler god praksis med udgangspunkt i erfaringer fra mange offentlige digitaliseringsopgaver kombineret med teori og standarder som UML og BPMN.

Læs mere om vore kurser eller kontakt Uffe Donslund på mail: uffe.donslund@pwc.com.

Readynez

Readynez tilbyder flere kurser målrettet it-arkitekter, bl.a. TOGAF og IT4IT.

Du kan som en del af kurset hos Readynez vælge at blive certificeret i brugen af TOGAF og IT4IT værktøjerne.

TOGAF 9 level 1 & 2 / IT4IT   

For yderligere informationer kontakt gerne kontaktperson Nicolai Olsen, no@Readynez.com, tlf: 78 77 29 22.

Staus&Stender

Staun&Stender tilbyder åbne kurser og individuelle kursusforløb omkring ideation, strategi til handling, og arkitektur med fokus på den fællesoffentlige digitaliseringsstrategi og arkitektur.

På de åbne kurser undervises i informationsarkitektur, forretningsarkitektur og applikationsarkitektur, samt der balanceres imellem teori og praktiske erfaringer: Hvordan arbejder man med governance i arkitektur? Hvad er begrebs- og datamodellering i praksis.

Kurserne er rettet mod IT-arkitekter, proces- og projektledere, der skal styre indhold og løsninger af forandringsarbejdet. Der indgår TOGAF, ArchiMate og UML i kursusmaterialet. Staun&Stender udbyder også lukkede kurser for virksomheder. Der er certificering af Dansk IT.

For yderligere spørgsmål eller tilbud på virksomhedskurser, skriv til info@staunstender.com

Du kan finde deres kurser via dette link til Staus&Stender hjemmesiden