Digitaliseringsstyrelsen inviterer til skriftlig kommentering af forslag til fællesoffentlige retningslinjer for webservices

Kommenteringen er åben indtil mandag den 31. juli 2023 kl. 12. 

Digitaliseringsstyrelsen opfordrer interesserede til at kommentere på et revideret udkast til fællesoffentlige retningslinjer for RESTful webservices. Formålet med de fælles retningslinjer for webservices er at skabe bedre interoperabilitet imellem offentlige institutioners it-løsninger. Retningslinjerne er udviklet i regi af det fællesoffentlige udvalg for arkitektur og standarder (UAS).

Formålet med den offentlige kommentering er at indhente kommentarer fra interessenter, herunder leverandører og myndigheder, som ikke har indgået i arbejdet med udarbejdelsen af retningslinjerne med henblik på at sikre retningslinjernes kvalitet og at de er nemme at forstå og anvende med henblik på at forankring, udbredelse og anvendelse bliver så bred som muligt.

Et tidligere udkast (version 0.9) har været publiceret siden november 2017. Det har været til rådighed for fri anvendelse, men ikke formelt optaget i den fællesoffentlige digitale arkitektur (FDA). Digitaliseringsstyrelsen og UAS ønsker nu at opdatere og færdiggøre retningslinjerne i en version 1.0, så de kan godkendes og optages formelt af UAS som en del af FDA-porteføljen.

Det foreliggende udkast version 0.9.1 er opdateret med følgende:

  • En række links og henvisninger i dokumentet er opdateret
  • Enkelte henvisninger til dokumenter, der ikke længere er publiceret eller gældende, er slettet
  • Henvisninger til OIOIDWS er ændret til at pege på GitHub efter, at digitaliser.dk er blevet relanceret uden dokumentudstilling
  • Bilag 1 om dokumentation er opdateret til at henvise til OpenAPI version 3.1.

Digitaliseringsstyrelsen opfordrer alle interesserede til at give input og specifikke kommentarer til retningslinjerne. Det kan fx være, hvis man mener, at der mangler elementer i retningslinjerne eller der er elementer, der ikke er nemme at forstå eller kan fortolkes uhensigtsmæssigt.

De indkomne kommentarer vil om muligt blive indarbejdet i retningslinjerne forud for en forelæggelse for Udvalget for Arkitektur og Standarder med henblik på optagelse af retningslinjerne i den fællesoffentlige digitale arkitektur.

Der kommenteres ved at indsende en udfyldt kommentarskabelon til arkitektur@digst.dk. Alle kommentarer vil blive offentliggjort, medmindre det specifikt bliver frabedt. Kommentarer bedes indsendt senest mandag den 31. juli 2023 kl. 12.