Det vigtigste for modellører om kataloger

Kataloger i FDA udstiller samlinger af oplysninger om genbrugelige løsninger eller ressourcer, som du kan bruge i dine løsninger, eksempelvis datasæt, begrebsmodeller eller distributører af data.

Katalogerne indeholder oversigter over og henvisninger til genbrugelige løsninger eller ressourcer, som kan anvendes i løsninger, hvor de er relevante. Det kan fx være henvisninger til datasæt og begrebs- og datamodeller. Sprogteknologi.dk er eksempelvis et katalog der indeholder ressourcer til brug for arbejdet med kunstig intelligens. Et andet eksempel er FORM-online, der indeholder en oversigt over cirka 3.500 offentlige opgaver, som fx anvendes til klassifikation i forbindelse med analyse og opmærkning.

Værdi af kataloger

I katalogerne har vi gjort arbejdet med at indsamle store mængder viden om genbrugelige ressourcer og præsenteret dem, så det bliver nemmere for dig at finde de rigtige til dit projekt. Det giver lettere adgang til at genbruge eksisterende ressourcer og løsninger, og du slipper for at gøre arbejdet flere gange. Det kan derfor gøre din opgave lettere, hvis du orienterer dig i katalogerne, og dermed får en forståelse for, hvor man kan finde genbrugelige ressourcer til dit næste projekt. Som modellør kan særligt modelkataloget og Datavejviser være oplagte steder at starte din søgen efter kvalitetsmodeller og genbrugelig data.

Læs mere om kataloger

Du kan læse mere om de forskellige kataloger og deres formål på undersiden for kataloger.